VCH benoemt nieuwe hoofdredacteur Transparant

Ardjan-Logmans-wordpress

Ardjan Logmans. Bron Ardjan Logmans

Binnenkort komt Transparant 26.2 uit. Belangrijk nieuws uit dit nummer: De Vereniging van Christen-Historici (VCH) heeft Ardjan Logmans MA benoemd tot hoofdredacteur van Transparant, het kwartaaltijdschrift van de vereniging. Hij volgt dr. David Onnekink op die, na ruim tien jaar redactiewerk, waarvan de laatste jaren als hoofdredacteur, afscheid neemt van het redactieteam.

Ardjan Logmans is vanaf 2011 redacteur van Transparant. Hij had in het verleden diverse taken binnen de redactie: die van interviewer, beeldredacteur en recensieredacteur. Ook schreef hij zelf bijdragen. Met een journalistieke en onderwijskundige achtergrond heeft hij alles in huis om met de redactie de koers van Transparant te bepalen.

Voor de toekomst wil Logmans de drie terreinen waarop de VCH al jaren actief is – het zoeken naar christelijke geschiedbeoefening, het ontsluiten van het ‘eigen’ gereformeerde verleden en het onderzoeken van in de wetenschap onderbelichte thema’s als religie, kerk en godsdienst – op een nieuwe manier onder de aandacht brengen. Dat kan door meer aandacht te geven aan het onderwijs om zo een nieuwe generatie vertrouwd te maken met een christelijke visie op geschiedenis. De inzet van de vorige hoofdredacteur, om artikelen laagdrempeliger te maken zonder tekort te doen aan de inhoud, wordt voortgezet.

Wilt u weten wat er nog meer te lezen is in Transparant? Word dan lid van de Vereniging van Christen-Historici. U ontvangt dan vier keer per jaar Transparant in de bus.