Redactie Transparant

Vier keer per jaar geeft de Vereniging van Christen-Historici het historisch tijdschrift Transparant uit. De redactie van het blad staat onder leiding van hoofdredacteur Ardjan Logmans.

 

Ardjan Logmans MAArdjan-Logmans-wordpress

Ardjan Logmans (1984) studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden. In 2011 studeerde hij af op de toenemende beleving van het gevoel in het doen van belijdenis in de Nederlandse Hervormde Kerk van de negentiende eeuw. Hij is werkzaam als journalist en als docent Nederlands.

 

Dr. Gertram SchaefferGertramSchaeffer

Gertram Schaeffer is docent geschiedenis en filosofie/wetenschapsoriëntatie aan het Hendrik Pierson College (Zetten). Hij studeerde geschiedenis en wijsbegeerte aan de Vrije Universiteit Amsterdam en is gespecialiseerd in de geschiedenis van Israël, Hellas en Rome en de antieke en patristische wijsbegeerte. Op 21 januari 2014 promoveerde hij aan de VU in de wijsbegeerte op het proefschrift Vrouwe Wijsheid en Vrouwe Dwaasheid. De Wijsheid als bijbels scheppingsbeginsel en concurrerende zin-perspectieven in hellenistisch jodendom, gnosticisme en vroeg-christelijk denken (Amsterdam 2014; 800 blz.).

 

Inge Schipper MAIngeSchipper

Inge Schipper heeft geschiedenis gestudeerd aan Universiteit Leiden, met als master Medieval and Early Modern European History. Zij is vanaf juni 2015 begonnen als aio bij de Vrije Universiteit, bij het project ‘Rhineland Exiles and the Religious Landscape of the Dutch Republic (c. 1550-1618)’. In de redactie verzorgt Inge het eindredactionele werk.

 

Johan van de Worp MAJohanvdWorp

Johan studeerde geschiedenis en politicologie aan de Universiteit Leiden. Momenteel is hij als promovendus verbonden aan het Instituut voor Geschiedenis, Universiteit Leiden, waar hij een proefschrift schrijft over de werving en de opleiding van het mindere personeel bij de Koninklijke Marine in de negentiende eeuw. Binnen de redactie van Transparant is hij de secretaris.

 

Koos-jan de JagerKoos-jan de Jager

Koos-jan de Jager (1995) studeert geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en de Vrije Universiteit te Amsterdam. Tevens volgt hij een opleiding theologie (CGO) te Gouda. Zijn interessegebieden zijn de religieuze geschiedenis van Europa, de geschiedenis van de communicatie en ideeëngeschiedenis.

 

Naomi Bikker MANaomiBikker

Naomi Bikker studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden. In 2014 studeerde ze af op de dynastieke politiek van Amalia van Solms (1602-1675). Na een Educatieve Master Geschiedenis geeft ze geschiedenis aan het Bonaventuracollege in Leiden.

 

Marleen van den Berg BA

Marleen van den Berg volgt de research master Colonial and Global History aan de Universiteit Leiden. Binnen de koloniale geschiedenis richt zij zich specifiek op de geschiedenis van Indonesië vanaf de 20e eeuw, de politieke verhoudingen, dekolonisatiegeschiedenis en zendingsgeschiedenis.

 

Rick Moeliker