Redactie Transparant

Vier keer per jaar geeft de Vereniging van Christen-Historici het historisch tijdschrift Transparant uit. De redactie van het blad staat onder leiding van hoofdredacteur Carolien Boender.

 

Marleen van den Berg MA, redactielid

Marleen studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden, alwaar zij afstudeerde op de dekolonisatiegeschiedenis van Indonesië. Momenteel is zij als promovendus verbonden aan het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust, en Genocidestudies en de Universiteit van Amsterdam. Haar onderzoek richt zich op de Jodenvervolging in Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog en het rechtsherstel na de oorlog.

 

Geeske Bisschop BA, redactielid

Geeske volgt de onderzoeksmaster ‘Europe 1000-1800’ aan de Universiteit Leiden. Daarnaast studeert ze publieksgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Ook werkt ze bij het onderzoeksproject ‘Huygens briefwisseling online (1606-1687)’ bij het Huygens ING, waar ze de correspondentie van Constantijn Huygens digitaliseert. Binnen de redactie is zij verantwoordelijk voor de input op de website.

 

Carolien Boender MA, hoofdredacteur

Carolien (1989) studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Ze werkt momenteel aan dezelfde universiteit aan een proefschrift over het voortbestaan van stedelijk burgerschap na 1795. Haar onderzoek richt zich op Haarlem en Groningen tussen 1747 en 1848. Carolien stuurt de redactie van Transparant aan.

 

Elsbeth Blok-den Braber MA, eindredacteur

 

Koos-jan de Jager MA, redactiesecretaris

Koos-jan (1995) is promovendus aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich op de rol van religie in de Indonesische oorlog, 1945-1950. Eerder studeerde hij geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en de Vrije Universiteit Amsterdam met een specialisatie in religiegeschiedenis. Binnen de redactie verzorgt hij het secretariaat.

 

Marius de Kok MA MSc, beeldredacteur

Marius (1994) studeerde maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij een scriptie schreef over het reisdagboek van Dirk van Hogendorp (1797-1845). Daarnaast studeerde hij sociologie aan de Erasmus Universiteit en Christianity & Society aan de Universiteit van Tilburg. Binnen de redactie is hij verantwoordelijk voor de beeldredactie.

 

Inge Schipper MA, redactielid

Inge studeerde geschiedenis aan Universiteit Leiden. Momenteel werkt zij aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar zij een proefschrift voorbereidt over de geografische en confessionele mobiliteit van gereformeerde migranten uit de Habsburgse Nederlanden die in de kleine steden van het hertogdom Kleve verbleven (ca. 1550-1600).

 

Martha Visscher-Houweling MA, redactielid

Martha (1989) is als promovenda werkzaam bij de Vrije Universiteit Amsterdam. Daar werkt zij aan een proefschrift over ontwikkelingen in de gereformeerde gezindte vanaf circa 1900 tot heden, op basis van het digitale kenniscentrum Digibron en met behulp van digitale onderzoekstechnieken. Voorheen studeerde Martha Religiewetenschappen aan de Universiteit Leiden. Binnen de redactie is zij verantwoordelijk voor de recensies.

 

Johan Visser BA, redactielid

Johan (1997) studeert geschiedenis (ResMA Europa 1000-1800) en kunstgeschiedenis (BA) aan de Universiteit Leiden. Hij is vooral geïnteresseerd in vroegmoderne religiegeschiedenis. Binnen de redactie is hij verantwoordelijk voor het kort nieuws en de agenda.