Bestuur

 

Dr. Arjan Nobel (voorzitter)

Arjan Nobel (1978) studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Hij promoveerde aan diezelfde universiteit op een onderzoek naar de veranderende bestuurscultuur op het Hollandse platteland in de vroegmoderne tijd. Op dit moment is hij verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en doet hij onderzoek naar lobbyisten in Europa in de zeventiende en achttiende eeuw.

 

Carolien Boender MA (secretaris)Carolien Boender

Carolien Boender studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden met als specialisatie Political Culture and National Identities. Ze assisteerde de redactie van de jubileumbundel Een nieuwe staat: het begin van het koninkrijk der Nederlanden, een uitgave van het nationaal comité 200 jaar Koninkrijk. Momenteel doet zij promotieonderzoek aan de Universiteit Leiden. Haar onderzoek richt zich op de vraag in hoeverre stedelijke identiteiten continu bleven tussen 1747 en 1848, de periode waarin de nationale overheid aan invloed won, waarbij Haarlem als case study dient.

 

Drs. Gerco Hennink (penningmeester) gerco-hennink-vch

Gerco Hennink (1973) is theoloog en fiscalist. Sinds 1998 is hij werkzaam in diverse (interim) managementfuncties en fiscale adviesfuncties bij diverse financieel dienstverleners en advieskantoren. In de adviespraktijk legt hij zich toe op advisering van directeur-grootaandeelhouders, ondernemers en vermogende particulieren met de speerpunten inkomen, vermogen en pensioen. Momenteel is hij werkzaam bij Univé. Binnen de VCH is hij sinds 1998 actief binnen het bestuur als penningmeester.

 

Drs. Johan Snel Johan Snel

Johan Snel (1961) studeerde vroegmoderne geschiedenis (‘oude stijl’) en religiegeschiedenis aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, als leerling van A.Th. van Deursen. Hij was werkzaam als beleidsmedewerker bij de CDA-Tweede Kamerfractie en bij de landelijke ouderenbond PCOB. Als publicist en freelance-journalist werkte hij onder meer voor de publieke radio (NOS, VPRO, VARA) en publiceerde hij op het gebied van cultuur en geschiedenis. Tegenwoordig is hij als hoofddocent en onderzoeker verbonden aan de Academie voor Journalistiek & Communicatie van de Christelijke Hogeschool Ede.

 

Drs. Leon van Damme Leon van Damme

Leon van Damme (1982) studeerde geschiedenis en internationale betrekkingen aan de Universiteit Utrecht. Sinds 2006 is hij werkzaam geweest bij verschillende onderzoeksinstituten en bij het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.

 

Dieke Heijboer-Paul MA Dieke Heijboer-Paul

Dieke Heijboer (1990) studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Leiden. In 2013 studeerde ze af op het onderwerp ‘Zendelingen tegen de zedeloosheid’, over de Middernachtzending in Amsterdam en de confrontaties met het stedelijk gezag. Tijdens haar studie behaalde ze haar tweedegraads bevoegdheid voor het vak geschiedenis en momenteel is ze werkzaam als docent aan Hogeschool Driestar Educatief te Gouda.

 

Pieter Prins MA

Pieter Prins (1985) studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Leiden waar hij de master Political Culture and National Identities als specialisatie had. In 2013 studeerde hij af met een scriptie over de reacties van gemeentebesturen in Zeeuws-Vlaanderen op de Belgische Opstand van 1830. Hij behaalde zijn onderwijsbevoegdheid geschiedenis en is sinds 2007 werkzaam in het voortgezet onderwijs als docent geschiedenis.